Beginnende dementie en op zoek naar persoonsgerichte dagbesteding en begeleiding? Sandra kan daarbij helpen. Ik verzorg zinvolle en/of leuke activiteiten op een plek waar je je thuis en veilig voelt. Een goede persoonsgerichte dagbesteding in eigen huis in de regio Amersfoort.

  • Persoonlijke aandacht
  • Een band opbouwen
  • Activiteiten die passen bij de persoon
  • Kwaliteit van leven
  • Nuttig voelen
  • Plezier beleven
  • Ondersteunen mantelzorger
  • Dagritme
  • Eigen regie

activiteiten begeleiding dementie amersfoortWelke activiteiten?

Hieronder een aantal voorbeelden wat we zoal kunnen doen. Natuurlijk is er ook ruimte voor een praatje of wat de dag ons brengt.

Creatief bezig zijn: schilderen, boetseren, speksteen bewerken, knutselen
Nuttig bezig zijn: koken, bakken, samen karweitjes doen of in de tuin werken
Gezelligheid: naar een museum, samen lunchen (of picknicken in het park), winkelen
Sportief: rondje wandelen, fietsen, zwemmen

 

Over Sandra Vrijhoef

Ik ben een enthousiaste en betrouwbaar, creatief persoon waar je afspraken mee kan maken. Ik kan goed regelen en overzicht houden. Gezellige prater maar kan ook prima in stilte samen zijn. In 1971 geboren in Woudenberg waar ik op de basisschool heb gezeten. Mijn tienerjaren heb ik in Achterveld gewoond. Ik ben een kattenliefhebber. Met mijn gezin woon ik in een fijn jaren 70 huis in de wijk Rustenburg, Amersfoort. Mijn ouders, broer en 2 zussen wonen in de buurt. Naast een dochter en zoon in de tienerleeftijd hebben we een poes Misty. Ik hou van kamperen (met vouwwagen of camper), moderne kunst, lezen, tuinieren en creatief bezig zijn.

Beroep & ervaring

Na de MAVO in Amersfoort heb ik de opleiding MTS voor Mode en Kleding in Utrecht gedaan. Later in de avonduren opleidingen gehad op gebied van grafische vormgeving, commercie en marketing. Gewerkt in diverse commercieel/creatieve functies. Vanaf 2011 ben ik werkzaam als zelfstandige. Eigen verantwoordelijkheid en vrijheid is voor mij een fijne manier van werken. Sinds 2012 ben ik workshopbegeleider voor creatieve workshops en later ook eigenaar van evenementenbureau Keistad Evenementen.

Tijdens een van de uitjes die ik organiseerde kwam ik in aanraking met ouderen met dementie. Ik zag de mensen genieten van een creatieve middag en contact met anderen. Van familie en vrienden, werkzaam in de zorg, hoorde ik dat het lastig is om persoonsgerichte activiteiten te kunnen bieden. De dagelijkse praktijk draait vaak om zorg, organisatie en bureaucratie.  Zelf heb ik behoefte om mijn werk met meer zingeving te combineren. Zodoende ontstaat het idee om mijn creatieve organisatorische kwaliteiten te combineren voor persoonlijke dagbesteding voor mensen met dementie.

Ik heb een aantal keer gewerkt in een ontmoetingscentrum voor mensen met dementie. Van nature voel ik aan wat mensen nodig hebben. Soms was dat gewoon een afwas samen doen met een praatje. Of wat actiever de tuin aanvegen en sjoelen. Maar ik denk dat een begeleiding op maat voor veel mensen beter werkt. Binnen een organisatie ben je, als werknemer, ook heel druk met randvoorwaarden. Naast basiskennis over dementie ben ik op dit moment bezig om mij meer te specialiseren in kennis over dementie. Zodat ik ook meer begrijp over wat mensen met dementie doormaken. Hoe ik ze en hun naasten beter kan ondersteunen. Ik ben in bezit van auto en kan dus er ook op uit om iets gezelligs te ondernemen.

In deze tijd wordt er verwacht dat iedereen voor zichzelf moet kunnen blijven zorgen. Op zich een mooie gedachte. Maar het vraagt wel wat van de mantelzorgers en omgeving. Het is fijn om thuis in vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Extra ondersteuning van zorgprofessionals en activiteitenbegeleiders maakt dat een stuk makkelijker. Voor zowel de persoon met dementie als de partner/kinderen.

Ik zorg voor de persoon met dementie alsof het familie is.

Als gezelschapsdame met een dienstverlenende houding en verantwoordelijkheid geef ik begeleiding op maat. In gesprek blijven over wat de behoeftes zijn is belangrijk. Met zowel mantelzorger als de persoon met dementie. Ik ben flexibel in uren en tijden. Ik wil graag werken in een rookvrije omgeving.

Financieel

Als zzp-er stuur ik een factuur voor geleverde diensten. Uurtarief ter indicatie: vanaf 24,50 exclusief b.t.w. en (reis)kosten, e.e.a. afhankelijk van wensen en het aantal uren. De achterliggende gedachte van het op deze manier organiseren is dat je zelf de regie in handen houdt. Je bent niet afhankelijk van ambtelijke molens. Kosten zijn wellicht iets hoger dan de eigen bijdrage die normaal gevraagd wordt. Maar wanneer je die mogelijkheid hebt is dat zeker een uitkomst. Een aantal zorgkosten  kunnen afgetrokken worden van de inkomstenbelasting. Een belastingconsulent kan hierover adviseren.

Kennismaken?

Wil je een keer vrijblijvend kennismaken. Kijken of er een klik is?
Ik kom graag een keer koffie drinken (Ik hou van cappuccino 😉 )

Sandra Vrijhoef 06 33 71 4321